Citizens.al

Faqja ëshë në ndërtim

“Tëpadëgjuarit”, Episodi 1: Blerjana Bino, Mekanizmat për mbrojtjen e gazetarëve në rast sulmesh

Citizens prezanton podkastin “Tëpadëgjuarit”, një podkast i dedikuar për median dhe gazetarët. Në episodin e parë, flasim me Blerjana Binon përfaqësuese e Rrjetit të Gazetarëve të Sigurt dhe drejtuese e SCiDEV, e cila dokumenton rastet e sulmeve ndaj gazetarëve në Shqipëri. 

Blerjana flet për mekanizmat që kanë ën dorë gazetarët për t’u mbrojtur në rast sulmesh fizike apo intimidimesh. Po ashtu ndalet tek pronësia e medias dhe tek marrëdhënia e gazetarëve me redaksitë dhë institucionet. Transparenca është një pikë e rëndësishme e bisedës. Në përfundim të bisedës, Bino flet mbi mundësitë e zgjidhjes së problemeve të gazetarëve me censurën dhe sulmet.

Ndiqni Podkastin në kanalet tona: 

Regjistrohu në Buletin (Newsletter)

.

Të Fundit

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *