Citizens.al

Faqja ëshë në ndërtim

Podcast: Zëra mbi “flluskën” e ndërtimeve në Tiranë

Dëgjo podcastin e plotë:

 

Në këtë episode të podcastit zëra do të analizojmë ndikimin e faktorët që kanë nxitur vrullin e ndërtimeve dhe rritjen e çmimeve të pronave në Tiranë.

Eksperti Fabian Zhilla do të tregojë pse ky sektor është më i preferuari ndër individët apo grupet që duan të pastrojnë para. Ekonomisti Klajdi Bregu tregon pse nismat për “amnistinë fiskale” dhe “pasaportat e arta” mund të nxisin më tej këtë fenomen.

Në pjesën e dytë, Marson Korbi, arkitekt dhe studiues përshkruan si politikat qendrore dhe lokale kanë ndikuar në peizazhin urban të Tiranës.

Regjistrohu në Buletin (Newsletter)

.

Të Fundit

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *